Boligtips

Sådan vælger du det rigtige tag

Når du skal have nyt tag, er det vigtigt at vælge det hélt rigtige tag. Eftersom nyt tag oftest er en større økonomisk udgift, kan det være en god idé at undersøge de mange muligheder. Man skal have med i overvejelserne, hvor længe taget skal holde, hvor meget vedligeholdelse man kan forvente, hvor dyrt taget er at montere, og de mange fordele eller ulemper ved de forskellige typer tage.

Hvilken type tag skal du vælge?

Når man skal have skiftet sit tag, er det første man støder på – ved en hurtig Google-søgning – de mange forskellige typer af tag. Der findes både tegltage, ståltage, skifertage, stråtage og sågar tage lavet i tagpap.
Men hvordan ved man så, hvilken type tag der passer bedst? Her får du noget information om de forskellige typer tage:

Tegltag– har en lang holdbarhed (50-70 år), men det er tungt og derfor svært at lægge. Derfor er tegltag oftest dyrt at montere og kræver mere vedligeholdelse end andre tage.

Ståltag– har en mellemlang holdbarhed (40-50 år) og er lette tagplader, hvilket gør taget let og billigt at montere. Dog kræver denne type tag, at man også monterer kondensabsorberende belægning eller et undertag for at slippe for eventuelle fugtskader.

Naturskifer– har utrolig lang holdbarhed (70-100 år), men pga. vægten er naturskifer også meget tungt og dyrt at montere.

Tagpap– har varieret holdbarhed alt efter antal lag (15-40 år), men er meget fleksibelt, da det kan skæres til og tilpasses diverse tagformer. Tagpap er billigt at montere, dog skal man være opmærksom på, at tagpap er knap så miljøvenligt, da det er fremstillet af kemiske stoffer.

Hvor kan jeg læse mere?

Der findes selvfølgelig mange flere typer tage end de ovennævnte. Derfor er det vigtigt at undersøge dem alle, før du vælger nyt tag til dit hjem, da taget kommer til at pryde dit hus de næste mange år.
Du kan læse meget mere om de mange typer tag, og beregne en pris til dit nye tag på: https://www.dansktagbyg.dk/.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *